Kipfilet met pesto.
Ingrediënten
- 4 Gildehoen kipfilets
- 10 ml olijfolie
- 7 gr paprikapoeder
- 30 ml limoensap
Voor de pesto
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 5 gr gember, fijngesneden
- 20 gr peterselie, fijngesneden
- 40 ml olijfolie
- 15 ml limoensap
- 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 15 gr koriander, fijngesneden
- 100 gr cashewnoten
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de Gildehoen kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Doe de knoflook, gember, peterselie, olijfolie, limoensap, chilipeper, koriander, cashewnoten, zout en peper in een blender en blend alle ingrediënten voor de pesto.
- Doe de pesto in een kom en plaats in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Kruid de kipfilets met paprika, zout en peper.
- Bak de kipfilets in 12 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens de limoensap toe en laat circa 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Serveer de kipfilets gesneden met de pesto eroverheen.