Kippenbouten gemarineerd met verse kruiden.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 400 gr witte kool
- 200 gr wortels, gesneden
- 15 gr peterselie
- 2 tl olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl basilicum
- 2 tl koriander
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven tot 200°C graden.
- Meng de knoflook, koriander, basilicum en olijfolie in een keukenmachine.
- Kwast de kippenbouten in met de marinade.
- Doe de kippenbouten in een ingevette ovenschaal.
- Kruid met zout en peper.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal in de oven en zet de temperatuur terug tot 150°C graden.
- Bak de kippenbouten voor circa 45 minuten.
- Snijd de kool en meng dit in het sap.
- Voeg de wortels en peterselie ook toe.
- Doe de ovenschaal nogmaals voor circa 30 minuten in de oven.