Kippenbouten met witte kool uit de oven

Kippenbouten gemarineerd met verse kruiden.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 400 gr witte kool
  • 200 gr wortels, gesneden
  • 15 gr peterselie
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl koriander
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven tot 200°C graden.
  • Meng de knoflook, koriander, basilicum en olijfolie in een keukenmachine.
  • Kwast de kippenbouten in met de marinade.
  • Doe de kippenbouten in een ingevette ovenschaal.
  • Kruid met zout en peper.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal in de oven en zet de temperatuur terug tot 150°C graden.
  • Bak de kippenbouten voor circa 45 minuten.
  • Snijd de kool en meng dit in het sap.
  • Voeg de wortels en peterselie ook toe.
  • Doe de ovenschaal nogmaals voor circa 30 minuten in de oven.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave