Kippenbouten met verse groenten uit de oven.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 gele peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 wortel, gesneden
- 1 ui, gesneden in ringen
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 100 gr. erwten
- 20 gr. selderij, gesneden
- 150 gr. aardappelen, gesneden
- 40 gr. boter
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 100 ml kippenbouillon
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor tot 200 ℃ graden.
- Smelt de boter en giet de helft vervolgens in een kom.
- Voeg de paprikapoeder en tijm toe.
- Borstel hiermee de kippenbouten in.
- Leg de groenten in een ovenschaal en giet de andere helft boter eroverheen.
- Giet de kippenbouillon erbij en leg de kippenbouten bovenop de groenten.
- Dek af met aluminiumfolie en plaats voor 25 minuten in de oven.
- Haal het aluminiumfolie van de ovenschaal af en plaats ten slotte nogmaals voor circa 15 min. in de oven tot de kippenbouten goudbruin zijn.