Heelijk malse kippendijen van de barbecue met een frisse marinade.
Ingrediënten
- 1 kg Kippendijen
- 120 ml kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 el citroenschil, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 tl Dijon knoflook
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Meng de kippenbouillon, olijfolie, citroensap, citroenschil, knoflook, Dijon mosterd, oregano, tijm, 1 tl zout en 1 tl peper in een schaal.
- Leg de kippendijen in de schaal.
- Plaats de kippendijen voor minimaal 4 uur in de koelkast om de marinade te laten intrekken.
- Grill vervolgens de kippendijen voor circa 14 minuten op de barbecue.