Kippendijen van de BBQ

Heelijk malse kippendijen van de barbecue met een frisse marinade.

Ingrediënten

  • 1 kg Kippendijen
  • 120 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 el citroenschil, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 tl Dijon knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng de kippenbouillon, olijfolie, citroensap, citroenschil, knoflook, Dijon mosterd, oregano, tijm, 1 tl zout en 1 tl peper in een schaal.
  • Leg de kippendijen in de schaal.
  • Plaats de kippendijen voor minimaal 4 uur in de koelkast om de marinade te laten intrekken.
  • Grill vervolgens de kippendijen voor circa 14 minuten op de barbecue.

Kipdijfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave