Doordat deze Gildehoen kippen natuurlijk opgroeien is de smaak ouderwets lekker. Kip zoals kip hoort te smaken. Échte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd.
Ingrediënten
- 4 kippendijen met been en vel
- 2 el olijfolie
- 45 gr hete saus
- 50 gr boter
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de kipdij 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipdij met zout en peper.
- Bak de kipdij op de velkant voor circa 2 minuten.
- Draai de kipdij op en bak nogmaals voor circa 5 minuten.
- Doe de kipdij in een braadslede.
- Bak voor circa 25 minuten in de oven.
- Smelt de boter in een pan met de hete saus.
- Smeer de kipdij in met de saus en bak nogmaals voor circa 10 minuten in de oven.