Kippendijen uit de oven

Doordat deze Gildehoen kippen natuurlijk opgroeien is de smaak ouderwets lekker. Kip zoals kip hoort te smaken. Échte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen met been en vel
  • 2 el olijfolie
  • 45 gr hete saus
  • 50 gr boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal de kipdij 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Kruid de kipdij met zout en peper.
  • Bak de kipdij op de velkant voor circa 2 minuten.
  • Draai de kipdij op en bak nogmaals voor circa 5 minuten.
  • Doe de kipdij in een braadslede.
  • Bak voor circa 25 minuten in de oven.
  • Smelt de boter in een pan met de hete saus.
  • Smeer de kipdij in met de saus en bak nogmaals voor circa 10 minuten in de oven.

Kipdij bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave