Konijn heeft een stevige structuur en heeft een sterke smaak. Erg smaakvol met deze romige saus van vers gebrande amandelen.
Ingrediënten
- Konijnenbout (1 p.p.)
- Olijfolie
- 1 ui, in ringen
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el bloem
- 240 ml tomatensaus
- 220 ml rode wijn
- 440 ml water
- 150 gram amandelen, fijngemalen in een vijzel
- 2 takjes verse tijm
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de konijnenbouten 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zorg dat de pan goed heet is en voeg vervolgens de olijfolie toe.
- Bak de konijnenbouten circa 3 tot 5 minuten goudbruin, haal ze vervolgens uit de pan en voeg na smaak peper en zout toe.
- Voeg de uien toe aan de pan en bak circa 3 minuten, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut.
- Bestrooi de uien en knoflook met de bloem, voeg vervolgens de wijn, tomatensaus, water, tijm en amandelen toe en kook 2 minuten op zacht vuur.
- Plaats de konijnenbouten in de saus en kook ten slotte circa 45 minuten op laag vuur. Voeg extra water toe wanneer de saus te dik is.