Avjar is een spread van aubergine en paprika en word veel gebruikt in de Turkse keuken. Het is eigenlijk een soort van tapenade wat ook lekker is op brood.
Ingrediënten
- 4 lams merquez worsten
Voor de avjar
- 3 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 1 tl aubergine
- 1 hele knoflook
- Olijfolie
- Zout
Saus
- 120 gr blauwe bessen
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 el suiker
- 70 ml balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Verhit de barbecue tot 170ºC graden.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Halveer ook de aubergine en kruid met zout.
- Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en plaats tussen de warme kolen.
- Kook deze voor circa 30 minuten.
- Plaats de groenten op de barbecue en kwast deze in met wat olijfolie.
- Grill totdat de groenten mals zijn. Ze mogen ietwat aangebrand zijn.
- Laat de groenten afkoelen.
- Grill de merquez worsten voor circa. 10 minuten op de barbecue.
- Pel de paprika’s en de aubergine.
- Halveer de knoflook en pers de geroosterde knoflook eruit.
- Doe de paprika’s, aubergine en knoflook in een blender.
- Voeg ook wat olijfolie toe.
- De avjar mag nog wat stukjes bevatten.
- Serveer de avjar met de merquez worsten.