Lams merquez met avjar

Avjar is een spread van aubergine en paprika en word veel gebruikt in de Turkse keuken. Het is eigenlijk een soort van tapenade wat ook lekker is op brood.

Ingrediënten

  • 4 lams merquez worsten

Voor de avjar

  • 3 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 tl aubergine
  • 1 hele knoflook
  • Olijfolie
  • Zout

Saus

  • 120 gr blauwe bessen
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 el suiker
  • 70 ml balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Verhit de barbecue tot 170ºC graden.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Halveer ook de aubergine en kruid met zout.
  • Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en plaats tussen de warme kolen.
  • Kook deze voor circa 30 minuten.
  • Plaats de groenten op de barbecue en kwast deze in met wat olijfolie.
  • Grill totdat de groenten mals zijn. Ze mogen ietwat aangebrand zijn.
  • Laat de groenten afkoelen.
  • Grill de merquez worsten voor circa. 10 minuten op de barbecue.
  • Pel de paprika’s en de aubergine.
  • Halveer de knoflook en pers de geroosterde knoflook eruit.
  • Doe de paprika’s, aubergine en knoflook in een blender.
  • Voeg ook wat olijfolie toe.
  • De avjar mag nog wat stukjes bevatten.
  • Serveer de avjar met de merquez worsten.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave