Een typisch gerecht uit de Spaanse “tapas” keuken.
Ingrediënten
- 700 gr lamsgehakt
- 2 tl garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl basilicum
- 3 el paneermeel
Voor de tomatensaus
- 400 gr tomaten, gesneden
- 1 el pomegranate
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Haal het lamsgehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Meng het lamsgehakt met de kruiden en paneermeel. Dek af met aluminiumfolie en laat 1 uur staan in de koelkast.
- Maak ondertussen de saus en verhit de olijfolie in een pan.
- Voeg de knoflook toe.
- Voeg de gesneden tomaten toe en kook op laag vuur voor circa 10 minuten.
- Roer de pomegranate erdoorheen en kook ten slotte voor circa 2 minuten.
- Maak ballen van het lamsgehakt.
- Verhit de oven tot 200°C graden.
- Bak de gehaktballen voor circa 15 minuten in de oven.
- Giet de tomatensaus over de gehaktballen en bak ten slotte voor circa 5 minuten in de oven.