Lams gehaktballen met een tomatensaus

Een typisch gerecht uit de Spaanse “tapas” keuken.

Ingrediënten

  • 700 gr lamsgehakt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl basilicum
  • 3 el paneermeel

Voor de tomatensaus

  • 400 gr tomaten, gesneden
  • 1 el pomegranate
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal het lamsgehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng het lamsgehakt met de kruiden en paneermeel. Dek af met aluminiumfolie en laat 1 uur staan in de koelkast.
  • Maak ondertussen de saus en verhit de olijfolie in een pan.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Voeg de gesneden tomaten toe en kook op laag vuur voor circa 10 minuten.
  • Roer de pomegranate erdoorheen en kook ten slotte voor circa 2 minuten.
  • Maak ballen van het lamsgehakt.
  • Verhit de oven tot 200°C graden.
  • Bak de gehaktballen voor circa 15 minuten in de oven.
  • Giet de tomatensaus over de gehaktballen en bak ten slotte voor circa 5 minuten in de oven.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave