De knapperige-, zoete en hartige broodkruimelkorst is een heerlijk contrast met het zachte lamsvlees.
Ingrediënten
- Lamshaas (1 p.p.)
- 2 tenen knoflook, gesneden
- 2 el verse rozemarijn
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 el verse munt, fijngesneden
- 1 el peterselie, fijngesneden
- 125 gr paneermeel
- 1 el dijonmosterd
- 2 el honing
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de lamshaasjes 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor tot 160°C graden.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en rozemarijn toe.
- Voeg na 1 minuut de bosuitjes toe.
- Kruid royaal met zout en peper.
- Voeg na 1 minuut de peterselie en munt toe.
- Haal na 30 seconden van het vuur en giet de marinade in een kom.
- Kruid de lamshaasjes royaal met zout en peper.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur.
- Bak de lamshaasjes aan totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de pan van het vuur en laat de lamshaasjes afkoelen op een bord.
- Roer het paneermeel, mosterd en honing door de kom met de marinade.
- Marineer de lamshaasjes royaal met het mengsel.
- Doe de lamshaasjes ten slotte nog voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met geroosterde aardappelen en asperges.