De Nieuw-Zeelandse racks zijn iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak. Door de malsheid van het Nieuw-Zeelandse vlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd. Gaat heerlijk samen met een zelfgemaakte pesto verde.
Ingrediënten
- 1 Nieuw-Zeelandse lamsrack
- 50 gr pijnboompitten
- 20 gr verse basilicum
- 50 gr Parmazaanse kaas
- 150 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
Bereidingswijze
- Haal de racks 1 uur voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
- Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
- Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
- Na 5 minuten draai je de racks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar.
- Maak ondertussen de pesto verde met behulp van een vijzel.
- Haal de lamsrack van de barbecue en smeer in met de pesto verde.
- Laat ten slotte de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder aluminiumfolie.