Nieuw-Zeelandse lamsrack met een frisse druivensaus.
Ingrediënten
- Lamsrack
- 150 gr rode druiven (pitloos)
- 150 ml kippenbouillion
- 150 ml port
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de lamsrack 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de ingrediënten voor de saus in een sauspan en kook op laag vuur voor circa 20 minuten.
- Blend de saus ten slotte in een blender en serveer koud.
- Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te
voorkomen. - Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
- Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
- Na 5 minuten draai je de racks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar.
- Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.