De overheerlijke lamsschouder wordt eerst geroosterd en gaart nadien op een lage temperatuur verder. De bereiding vraagt weinig werk maar toch veel tijd, want zo’n ferm stuk lam spendeert ruim 3 uur in de oven om botermals te worden.
Ingrediënten
- 2 kg lamsschouder
- 5 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
- Verse rozemarijn
- Olijfolie
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- Het sap van een halve citroen
Bereidingswijze
- Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor tot 200 ℃ graden.
- Snijd inkepingen in de lamsschouder en vul met een halve teen knoflook en een takje verse rozemarijn.
- Bedek de braadslede met aluminiumfolie en leg vervolgens de lamsschouder erin.
- Besprenkel met olijfolie en het citroensap van een halve citroen.
- Kruid royaal met grof zeezout en vers gemalen peper.
- Bedek de braadslede met aluminiumfolie.
- Zet de braadslede in het midden van de oven.
- Verlaag de temperatuur meteen tot 170 ℃ graden.
- Rooster de lamsschouder in ca. 3,5 – 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
- Haal de braadslede uit de oven.
- Leg de lamsschouder op een plank, pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek.
- Laat het vlees circa. 10 – 15 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveert.
- Serveer met verse groenten naar keuze.