De schouder is één van de meest interessante stukken van het lam, omdat het een veelzijdig stukje lamsvlees is. Een Hollandse lamsschouder bevat veel zacht en smeuïg vlees.
Ingrediënten
- 1.5 kg lamsschouder
- 2 takjes lavendel
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el sinaasappelsap
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
- Pers de knoflook fijn d.m.v. een knoflookpers.
- Meng de knoflook, honing, sinaasappelsap, balsamicoazijn en lavendel in een kom.
- Kruid de lamsschouder met zout en peper.
- Kwast de lamsschouder met de marinade.
- Plaats de lamsschouder voor circa 15 minuten in de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 120 ℃ graden.
- Na circa 2 uur is de lamsschouder gaar.
- Transfereer ten slotte de lamsschouder op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Laat de lamsschouder circa 15 minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed in de lamsschouder trekken.