Lamsschouder met lavendel en honing

De schouder is één van de meest interessante stukken van het lam, omdat het een veelzijdig stukje lamsvlees is. Een Hollandse lamsschouder bevat veel zacht en smeuïg vlees.

Ingrediënten

  • 1.5 kg lamsschouder
  • 2 takjes lavendel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
  • Pers de knoflook fijn d.m.v. een knoflookpers.
  • Meng de knoflook, honing, sinaasappelsap, balsamicoazijn en lavendel in een kom.
  • Kruid de lamsschouder met zout en peper.
  • Kwast de lamsschouder met de marinade.
  • Plaats de lamsschouder voor circa 15 minuten in de oven.
  • Verlaag de temperatuur naar 120 ℃ graden.
  • Na circa 2 uur is de lamsschouder gaar.
  • Transfereer ten slotte de lamsschouder op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat de lamsschouder circa 15 minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed in de lamsschouder trekken.

Lamsschouder bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave