Lamsvlees hoort traditioneel bij de Paasperiode. Lendekarbonades gaan perfect samen met een marinade van frisse munt.
Ingrediënten
- 6 lendekarbonades
- 2 el boter
- 2 tl sumak
- 2 tl citroensap
- 1 el tijm
- 50 gr munt, gesneden
- 220 ml Griekse yoghurt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de lendekarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
- Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Rub de karbonades in met zout, peper, sumak, tijm, munt en citroensap.
- Bak de lendekarbonades bruin in circa 2 minuten aan beide kanten.
- Bak vervolgens nog voor circa 20 minuten in de oven.
- Voeg munt toe aan de Griekse yogurt en serveer samen met de lendekarbonades.