Lams lendekarbonade met munt

Lamsvlees hoort traditioneel bij de Paasperiode. Lendekarbonades gaan perfect samen met een marinade van frisse munt.

Ingrediënten

  • 6 lendekarbonades
  • 2 el boter
  • 2 tl sumak
  • 2 tl citroensap
  • 1 el tijm
  • 50 gr munt, gesneden
  • 220 ml Griekse yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal de lendekarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Rub de karbonades in met zout, peper, sumak, tijm, munt en citroensap.
  • Bak de lendekarbonades bruin in circa 2 minuten aan beide kanten.
  • Bak vervolgens nog voor circa 20 minuten in de oven.
  • Voeg munt toe aan de Griekse yogurt en serveer samen met de lendekarbonades.

Lendekarbonades bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave