Een varkens rib roast van binnen en buiten gemarineerd met knoflook, salie en rozemarijn.
Ingrediënten
- 1500 gr. varkens rib roast
- Grof zeezout
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 10 blaadjes salie, fijngesneden
- 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de rib-roast 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de rib roast royaal met grof zeezout.
- Snijd de rib roast open, net onder het bot.
- Smeer de binnenkant en buitenkant in met de marinade.
- Bind de rib roast dicht met rolladetouw.
- Verwarm de oven voor tot 220 °C graden.
- Leg de rib roast in een braadslede met het been naar boven.
- Roast gedurende 15 minuten in de oven.
- Haal de rib roast uit de oven.
- Zet de oven terug tot 80 °C graden.
- Plaats een ovenvaste vleesthermometer in het gebraad.
- Wanneer de 80 °C graden bereikt, zet de rib roast weer in de oven en laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 56 °C graden.
- Trancheer de rib roast tussen de beentjes door.