Deze zomerse, gegrilde kip met Mediterraanse kruiden combineer je met knapperige aardappeltjes uit de oven.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 400 gr. aardappelen, gesneden in partjes
- 1 ui, gesneden
- Zout
- Peper
- 200 ml kippenbouillon
Voor de marinade
- 60 ml olijfolie
- 60 ml citroensap
- 6 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 el oregano
- 2 tl nootmuskaat
Bereidingswijze
- Haal de kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180°C graden.
- Kruid de kipfilets met zout.
- Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal en kruid met zout en peper.
- Voeg vervolgens de kipfilets toe.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en serveer over de kip en aardappelpartjes.
- Voeg de kippenbouillon toe.
- Bak voor circa 1 uur in de oven.