Mediterraanse kip uit de oven

Deze zomerse, gegrilde kip met Mediterraanse kruiden combineer je met knapperige aardappeltjes uit de oven.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 400 gr. aardappelen, gesneden in partjes
  • 1 ui, gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 200 ml kippenbouillon

Voor de marinade

  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml citroensap
  • 6 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 el oregano
  • 2 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Haal de kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180°C graden.
  • Kruid de kipfilets met zout.
  • Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal en kruid met zout en peper.
  • Voeg vervolgens de kipfilets toe.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en serveer over de kip en aardappelpartjes.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Bak voor circa 1 uur in de oven.

Kipfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave