Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ.
Ingrediënten
- 8 kipdijen met been en vel
- 1 el verse tijm
- 1 tl lavendelbloem
- 1 tl verse rozemarijn
- 10 gr peterselie
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 30 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Combineer de tijm, lavendel, rozemarijn en de peterselie in een schaal.
- Voeg de olie en wat zout en peper toe.
- Meng de marinade met een vork.
- Kwast de kipdijen in met de marinade, probeer ook goed onder het vel te komen. Het is niet erg als het vel wat loslaat.
- Kruid de kipdijen met zout en peper.
- Op een goed verhitte barbecue ongeveer 15 minuten rondom bakken.