Middenrif met een zelfgemaakte knoflookboter.
Ingrediënten
- 600 gr. middenrif
- 6 tenen knoflook, fijngesneden
- Zout en peper
- 2 el kokosolie
- 4 el boter
- 2 el peterselie, gesneden
Bereidingswijze
- Haal de middenrif 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de middenrif met zout en peper.
- Verhit de kokosolie in een pan op middelhoog vuur
- Bak de middenrif voor circa 3 minuten per kant
- Laat vervolgens de middenrif rusten op een bord bedekt met aluminiumfolie
- Smelt de boter in een sauspan.
- Voeg de knoflook toe en kook op laag vuur voor circa 7 minuten. Let op dat de boter niet aanbrand.
- Serveer de middenrif op een bord, bedruip met de knoflookboter en garneer met de peterselie.