Een decoratief stuk wild. Het wilde zwijn is kleiner dan het ons bekende varken en heeft ook meer smaak. Het rack bestaat uit een rugfilet en is daardoor mager. De botjes zijn schoongemaakt zoals bij een lamsrack. Een smaakvol stukje vlees wat makkelijker klaar te maken is dan het lijkt. Even aanbraden, even in de oven …
Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land. Eend is een dier dat van oudsher veel op de Veluwe wordt gehouden. Er is daar in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. De Veluwse eend is speciaal voor de gastronomie vanwege het hoogwaardige verwerkingsproces, wat zorgt voor een eindproduct van …
Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist …
Kruiden als majoraan, kruidnagel en knoflook geven de Duitse braadworst zijn unieke smaak. Lekker geserveerd met gebakken uitjes. Ingrediënten 6 Duitse braadworsten 2 el boter 250 ml bier Bereidingswijze Haal de braadworsten 1 uur voordat de worsten bereid worden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Zorg dat de koekenpan goed heet is. …
De kipburger is lekker op een geroosterd brioche broodje met ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui. Ingrediënten 400 gr kipdijfilet, gesneden in blokjes 2 eieren 1 tl zout 1 tl peper 1 tl knoflookpoeder 1 tl tijm 1 tl cayenne peper 50 ml olijfolie Bereidingswijze Haal de kipdijfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast …
Een Sloppy Joe is een broodje gevuld met een heerlijk kruidig gehaktmengsel. Ingrediënten 450 gr gehakt van brisket (vraag het de slager) 15 gr boter 5 ml olijfolie Halve paprika, fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngeperst 15 gr tomatenpuree 120 gr ketchup 70 ml water 1 el bruine suiker 1 el mosterd 2 tl chilipoeder 1 …
Surf en turf is het combineren van vlees en vis in één gerecht. Ingrediënten 800 gr gamba’s, gepeld 4 merquez worsten, gesneden 2 maiskolven, gehalveerd 400 gr aardappelen, gehalveerd 2 el olijfolie Zout en peper Bereidingswijze Pak 4 stukken aluminiumfolie +- 30 cm lang. Verdeel de gamba’s, worsten, maiskolven en aardappelen. Maak pakketjes en zorg dat ze compleet …
Een lekker BBQ gerecht hoeft niet moeilijk te zijn. Ingrediënten 4 kipfilets 100 gr basilicum pesto Zout en peper 500 gr cherry tomaten Bereidingswijze Haal de kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Smeer de kipfilets in met de pesto. Kruid vervolgens de kipfilet met zout en …
Met dit recept maak je thuis zelf de lekkerste biefstuk met jus klaar. Ingrediënten 900 gr. Black Angus rib-eye Zout Cayennepeper Zwarte peper 50 ml olijfolie 2 uien, gesneden 120 ml water 30 gr. maizena Bereidingswijze Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Kruid de …
Lekker om te serveren met nacho chips. De perfecte borrelhap voor in de zomer. Ingrediënten 450 gr. kipfilet, in reepjes gesneden 1 el boter 1 tl komijn 1 tl chilipoeder 1 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder Zout en peper 300 gr. chunky salsa saus 100 gr. geraspte kaas Nacho chips Bereidingswijze Haal de kipfilet 1 …