Pasta salami con parmigiano reggiano

Bak de salami met Parmezaanse kaas kort in de pan, zodat de plakjes lekker krokant worden. Dit gerecht is simpel en staat binnen 15 minuten op tafel, maar oh zo lekker!

Ingrediënten

  • 200 gr salami met Parmezaanse kaas
  • 300 gr verse pasta, bij voorkeur tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 75 gr kappertjes
  • 150 gr erwten
  • 1 halve citroen
  • Parmezaanse kaas
  • 75 gr kappertjes

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
  • Verhit een pan met dikke bodem en bak vervolgens de salami met Parmezaanse kaas kort boven heet vuur, zodat de plakjes lekker krokant worden.
  • Haal de salami met Parmezaanse kaas uit de pan en leg op een stukje keukenrol.
  • Plaats vervolgens de pan weer op het vuur en voeg 2 el olijfolie toe.
  • Voeg de gehalveerde tomaten, knoflook, erwten en kappertjes toe. Bak 3 minuten en knijp ten slotte de halve citroen erboven uit.
  • Serveer de pasta in diepe borden en doe vervolgens de ingrediënten er bovenop.
  • Garneer met Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave