Lekker als snack voor bij de wedstrijd.
Ingrediënten
- 450 gr kipdijen
- Zout en peper
- 1 ei
- 1 l olijfolie
- 60 gr amandelmeel
- 60 gr macadamia noten, verkruimeld
Bereidingswijze
- Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Kruid met zout en peper.
- Meng de amandelmeel met de macadamia’s en uienpoeder.
- Sla de ei stuk samen met 2 el olijfolie in een aparte kom.
- Verhit olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Zorg voor een hoeveelheid van 5 cm.
- Dip de kipdij een voor een in het eimengsel en vervolgens in de notenmengsel.
- Frituur voor circa 8 minuten.
- Frituur niet alle kip tegelijk, want dan daalt de temperatuur te hard.
Kipdijfilet bestellen