Popcorn chicken met een korst van amandelen en macadamia

Lekker als snack voor bij de wedstrijd.

Ingrediënten

  • 450 gr kipdijen
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 1 l olijfolie
  • 60 gr amandelmeel
  • 60 gr macadamia noten, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Kruid met zout en peper.
  • Meng de amandelmeel met de macadamia’s en uienpoeder.
  • Sla de ei stuk samen met 2 el olijfolie in een aparte kom.
  • Verhit olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Zorg voor een hoeveelheid van 5 cm.
  • Dip de kipdij een voor een in het eimengsel en vervolgens in de notenmengsel.
  • Frituur voor circa 8 minuten.
  • Frituur niet alle kip tegelijk, want dan daalt de temperatuur te hard.

    Kipdijfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave