De brisket van het kalf is zachter dan die van het rund en is aan een ware opmars bezig. Het is nu één van de meest populaire vleesstukken voor de barbecue en slowcooker. Iedereen die de tijd heeft om een brisket klaar te maken kan een heerlijk stuk vlees op tafel zetten om met z’n allen van te genieten.
Ingrediënten
- 750 gr. kalfs brisket
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- Olijfolie
- 5 tenen knoflook
- 1 ui, fijngesneden
- 1 el chilipoeder
- 2 tl koriander
- 2 tl komijn
- 50 ml witte wijnazijn
- 300 ml water
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 laurierbladen
- 3 el melasse
Bereidingswijze
- Haal de brisket 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de brisket royaal met zeezout en peper.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan.
- Bak de brisket aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin.
- Verplaats de brisket in de slowcooker maar houd de pan op het vuur.
- Voeg de knoflook ui, chilipoeder, koriander en komijn toe aan de pan.
- Voeg na circa 1 min de witte wijnazijn toe en laat inkoken totdat het bijna helemaal opgelost is.
- Voeg het water toe aan de pan en doe de marinade vervolgens ook in de slowcooker.
- Voeg de tomaten, lauriebladeren en melasse toe aan de slowcooker.
- Zet de slowcooker aan op de allerlaagste stand.
- Na circa 8 uur kan je de brikset met 2 vorken uit elkaar trekken.
- Serveer met een beetje koolsalade op een zacht wit broodje.