Deze bereiding van ‘Pulled Pork’ verandert een stevige varkensschouder na enkele uren oventijd en een beetje handenarbeid in heerlijk mals vlees voor op een broodje.
Ingrediënten
- 1 kg varkensschouder
- 250 ml kippenbouillon
- 4 el sojasaus
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 el tomatenpasta
- 2 tl gember, gesneden
- 1 tl honing
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Bereidingswijze
- Haal de varkensschouder 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven tot 150℃ graden.
- Combineer alle ingrediënten in een kom.
- Rub de varkensschouder met het kruidenmengsel.
- De varkensschouder heeft minstens 3 uur nodig in de oven.
- Serveer warm op een zacht broodje met koolsalade en een barbecuesaus.