De kalkoen wordt “low & slow” gegaard, zodat het vlees boterzacht wordt. Het lang garen zorgt er tevens voor dat de verse specerijen goed in het vlees trekken.
Ingrediënten
- 4 kalkoenoesters
- Zwarte peper
- Zout
- 1 tl komijnzaad
- 2 laurierbladeren
- 2 gedroogde chilipepers
- 1 tl gedroogde oregano
- Het sap van 1 limoen
- Het sap van een halve sinaasappel
- 1 kaneelstokje
Serveer met
- 4 tortillas
- 1 rode ui, fijngesneden
- 4 radijsjes, gesneden
Bereidingswijze
- Haal de kalkoenoester 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de kalkoenoesters met zout en leg ze in een braadpan.
- Vul de braadpan met water tot de kalkoenoesters net onderstaan.
- Voeg de kruiden en het sap toe.
- Kook op laag vuur voor circa 3 uur.
- Trek de kalkoenoesters met twee vorken uit elkaar.
- Serveer de tortillas warm. Verhit ze voor circa 1 minuut aan beide kanten in een pan.