Pulled turkey tortillas

De kalkoen wordt “low & slow” gegaard, zodat het vlees boterzacht wordt. Het lang garen zorgt er tevens voor dat de verse specerijen goed in het vlees trekken.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenoesters
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 laurierbladeren
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Het sap van 1 limoen
  • Het sap van een halve sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Serveer met

  • 4 tortillas
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 4 radijsjes, gesneden

Bereidingswijze

  • Haal de kalkoenoester 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de kalkoenoesters met zout en leg ze in een braadpan.
  • Vul de braadpan met water tot de kalkoenoesters net onderstaan.
  • Voeg de kruiden en het sap toe.
  • Kook op laag vuur voor circa 3 uur.
  • Trek de kalkoenoesters met twee vorken uit elkaar.
  • Serveer de tortillas warm. Verhit ze voor circa 1 minuut aan beide kanten in een pan.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave