Ravioli gevuld met eendenborst en blauwe bessen

Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land.

Deeg

  • 400 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Vulling

  • 2 Veluwse eendenborstfilets, gesneden in blokjes.
  • 2 plakken bacon
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 bosui, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Haal de eendenborstfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bereid het deeg: meng het bloem, zout en kruiden in een kom.
  • Voeg de eieren en olijfolie toe.
  • Meng het deeg tot een bal.
  • Kneed het deeg voor circa 10 minuten.
  • Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor circa 30 minuten.
  • Bereid de vulling: Verhit olijfolie in een pan en bak de bosui voor circa 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de blokjes eendenborstfilet toe.
  • Voeg na circa 10 minuten de balsamicoazijn en blauwe bessen toe.
  • Meng alles in een blender en laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en snijd het in 4 stukken.
  • Doe de vulling in het deeg en vouw samen.
  • Leg de ravioli in kokend water.
  • Kook de ravioli voor circa 4 minuten.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave