Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land.
Deeg
- 400 gr bloem
- 1 tl zout
- 4 eieren
- 2 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
Vulling
- 2 Veluwse eendenborstfilets, gesneden in blokjes.
- 2 plakken bacon
- 100 gr blauwe bessen
- 1 el balsamicoazijn
- 1 bosui, fijngesneden
Bereidingswijze
- Haal de eendenborstfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Bereid het deeg: meng het bloem, zout en kruiden in een kom.
- Voeg de eieren en olijfolie toe.
- Meng het deeg tot een bal.
- Kneed het deeg voor circa 10 minuten.
- Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor circa 30 minuten.
- Bereid de vulling: Verhit olijfolie in een pan en bak de bosui voor circa 2 minuten.
- Voeg vervolgens de blokjes eendenborstfilet toe.
- Voeg na circa 10 minuten de balsamicoazijn en blauwe bessen toe.
- Meng alles in een blender en laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
- Rol het deeg uit en snijd het in 4 stukken.
- Doe de vulling in het deeg en vouw samen.
- Leg de ravioli in kokend water.
- Kook de ravioli voor circa 4 minuten.