Zorg voor servetten binnen handbereik!
Ingrediënten
- 12 drumsticks
- 250 ml chilisaus
- 150 gr boter
- 1 tl gerookte paprika
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl cayennepeper (2 als je het recept pittiger wil maken).
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de drumsticks 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kwast de drumsticks in met olijfolie.
- 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
- Vervolgens ongeveer 15 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de drumsticks regelmatig om.
- Maak ondertussen de saus. Verhit de boter in een sauspan.
- Voeg de chilisaus, paprikapoeder, knoflookpoeder en cayennepeper toe.
- Doe de saus in een grote kom en marineer hiermee een voor een de drumsticks.