Lamskoteletten met een korst van pistachenoten en geitenkaas

Een elegant recept was nog nooit zo gemakkelijk te bereiden. De Nieuw-Zeelandse racks zijn in tegenstelling tot de Nederlandse racks iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack
  • 1 el verse oregano
  • 400 gram ongezouten geitenkaas
  • 300 gram pistachenoten (ongezouten en gepeld)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Grof zeezout
  • 4 el balsamico siroop
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de lamsrack 60 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 160 ℃ graden.
  • Trancheer de lamsrack tot koteletten.
  • Doe de oregano samen met de pistachenoten in de keukenmachine en maal tot fijn en kruimelig.
  • Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
  • Dep de koteletten droog.
  • Gebruik een botermes om de koteletten in te smeren met de geitenkaas.
  • Druk het pistachemengsel op de koteletten en bedruip vervolgens de beide kanten van de koteletten met wat olijfolie.
  • Plaats de koteletten in de ovenschaal en vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak 10-11 minuten voor medium-rare of 1-2 minuten langer voor meer doorbakken.
  • Plaats de koteletten op een bord en besprenkel met de balsamico siroop.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave