Een elegant recept was nog nooit zo gemakkelijk te bereiden. De Nieuw-Zeelandse racks zijn in tegenstelling tot de Nederlandse racks iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak.
Ingrediënten
- 1 lamsrack
- 1 el verse oregano
- 400 gram ongezouten geitenkaas
- 300 gram pistachenoten (ongezouten en gepeld)
- Vers gemalen zwarte peper
- Grof zeezout
- 4 el balsamico siroop
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de lamsrack 60 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor op 160 ℃ graden.
- Trancheer de lamsrack tot koteletten.
- Doe de oregano samen met de pistachenoten in de keukenmachine en maal tot fijn en kruimelig.
- Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
- Dep de koteletten droog.
- Gebruik een botermes om de koteletten in te smeren met de geitenkaas.
- Druk het pistachemengsel op de koteletten en bedruip vervolgens de beide kanten van de koteletten met wat olijfolie.
- Plaats de koteletten in de ovenschaal en vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak 10-11 minuten voor medium-rare of 1-2 minuten langer voor meer doorbakken.
- Plaats de koteletten op een bord en besprenkel met de balsamico siroop.