Het lijkt lastig, maar taco’s maken van Parmezaanse kaas is eigenlijk heel gemakkelijk.
Ingrediënten
- 200 gr. rib-eye
- 2 rode chilipepers, gesneden
- Zout en peper
- Peterselie, gesneden
- 250 gr Parmezaanse kaas, voor 4 taco’s
Bereidingswijze
- Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de rib-eye met zout en peper.
- Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Dek de rib-eye af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.
- Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.
- De rib-eye mag rosé van binnen zijn.
- Verhit een pan op middelhoog vuur.
- Doe 1/4e van de Parmezaanse kaas in de pan en maak er een cirkel van.
- Keer de Parmezaanse kaas om na 30 tot 40 seconden.
- Bak nogmaals voor circa 15 seconden en haal vervolgens uit de pan.
- Doe de Parmezaanse kaas in een leeg glas, zodat het kan afkoelen in een “taco vorm”.
- Herhaal dit nogmaals 3x met de Parmezaanse kaas.
- Snijd de rib-eye in reepjes.
- Verdeel de rib-eye in de taco’s en garneer met de rode chilipepers en peterselie.