Rib-eye in taco’s van Parmezaanse kaas

Het lijkt lastig, maar taco’s maken van Parmezaanse kaas is eigenlijk heel gemakkelijk.

Ingrediënten

  • 200 gr. rib-eye
  • 2 rode chilipepers, gesneden
  • Zout en peper
  • Peterselie, gesneden
  • 250 gr Parmezaanse kaas, voor 4 taco’s

Bereidingswijze

  • Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de rib-eye met zout en peper.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Dek de rib-eye af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. 
  • Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.
  • De rib-eye mag rosé van binnen zijn.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur.
  • Doe 1/4e van de Parmezaanse kaas in de pan en maak er een cirkel van.
  • Keer de Parmezaanse kaas om na 30 tot 40 seconden.
  • Bak nogmaals voor circa 15 seconden en haal vervolgens uit de pan.
  • Doe de Parmezaanse kaas in een leeg glas, zodat het kan afkoelen in een “taco vorm”.
  • Herhaal dit nogmaals 3x met de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de rib-eye in reepjes.
  • Verdeel de rib-eye in de taco’s en garneer met de rode chilipepers en peterselie.

Rib-eye bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave