De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid. Het vlees heeft een neutrale smaak en gaat daarom perfect met deze pittige saus.
Ingrediënten
- 2x ribkarbonade
- Olijfolie
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 150 gr tomaten, fijngesneden
- 60 gr tomatenpuree
- 1 tl rode pepervlokken
- 1 el peterselie
Bereidingswijze
- Haal de ribkarbonade 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit 15 ml olijfolie in een sauspan.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
- Voeg de tomaten toe en kook circa 4 minuten op laag vuur.
- Voeg de tomatenpuree, rode pepervlokken en peterselie toe.
- Kook voor circa 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de ribkarbonades circa 1 minuut boven heet vuur in het midden van de barbecue.
- Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonades regelmatig om.