Ribkarbonade met een pittige saus van de bbq

De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid. Het vlees heeft een neutrale smaak en gaat daarom perfect met deze pittige saus.

Ingrediënten

  • 2x ribkarbonade
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 150 gr tomaten, fijngesneden
  • 60 gr tomatenpuree
  • 1 tl rode pepervlokken
  • 1 el peterselie

Bereidingswijze

  • Haal de ribkarbonade 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit 15 ml olijfolie in een sauspan.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomaten toe en kook circa 4 minuten op laag vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, rode pepervlokken en peterselie toe.
  • Kook voor circa 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de ribkarbonades circa 1 minuut boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonades regelmatig om.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave