Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen.
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades
Marinade
- 30 ml olijfolie
- 30 ml honing
- 10 ml ciderazijn
- 1 tl komijn
Saus
- 120 gr blauwe bessen
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 el suiker
- 70 ml balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
- Plaats de karbonades in de kom en dek af met folie.
- Laat de karbonades minstens een uur marineren in de koelkast.
- Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
- 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
- Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonade regelmatig om.
- Maak ten slotte de saus.
- Combineer de blauwe bessen, knoflook en suiker in een sauspan.
- Pureer de blauwe bessen met een vork.
- Kook voor circa 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de balsamicoazijn toe en kook op laag vuur voor circa 15 minuten.
- Serveer de saus samen met de karbonades.