Ribkarbonades met uien en champignons in een romige cajunsaus.
Ingrediënten
- 4 Ribkarbonades
- Vers gemalen peper
- Grof zeezout
- 2 el boter
- 1 ui, fijngesneden
- 250 gr champignons, gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngeperst
- 250 ml kippenbouillon
- 2 laurierbladeren
- 250 zure room
- 1 el Cajun kruiden
- 1 el Paprikapoeder
Bereidingswijze
- Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de ribkarbonades royaal met peper en zout.
- Verhit 2 el boter in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de ribkarbonades in circa 10 minuten goudbruin.
- Voeg vervolgens de ui en champignons toe.
- Voeg na circa 5 minuten de knoflook toe.
- Voeg de kippenbouillon en laurierbladeren toe en zet het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat circa 30 minuten sudderen.
- Haal de ribkarbonades uit de pan en laat ze op en bord rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg de zure room, cajun kruiden en paprikapoeder toe aan de pan.
- Verwijder de laurierbladeren na circa 3 minuten.
- Breng de saus extra op smaak met zout en peper.
- Serveer op z’n Hollands, met verse groenten en aardappelen.