Wij zijn puristen als het gaat om burgers en gebruiken daarom enkel vers gemalen peper en grof zeezout. Als je wilt experimenteren met kruiden, groenten, of bindmiddelen zoals eigeel en paneermeel, doe het dan meteen bij het gehakt in een grote schaal. Benieuwd naar hoe wij die perfecte ronde burger maken? Wij hebben daar, zoals iedere slager gereedschap voor. Een zogenoemde “hamburgersteker”. Deze heb je natuurlijk zelf niet in huis, maar hier heeft slager Patrick een oplossing voor.
Gebruik een ondiepe ronde schaal met een diameter die je wilt voor je burgers. Gebruik plasticfolie en leg in de schaal. Wees niet te zuinig en zorg ervoor dat het plasticfolie ruim tot over de randen komt.
Gebruik ongeveer +- 100 gram gehakt voor één hamburger.
Druk het vlees voorzichtig aan met je hand en zorg ervoor dat de burger egaal wordt.
Til de burger uit de schaal met behulp van de randen van de plasticfolie en plaats op een bord.
Bedek de burgers steeds met een vel plasticfolie. Dit voorkomt uitdroging en dat de burgers aan elkaar vast blijven plakken.