Klassieke runderstoofpot

Ben je op zoek naar een makkelijk recept voor runderstoof? Dan hem je ‘m hier gevonden!

Ingrediënten

  • 500 gr runderpoulet
  • Olijfolie
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 1 pastinaak, grof genseden,
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en gesneden
  • 1 tl uienpoeder
  • 8 cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 750 ml runderbouillon
  • 1 tl tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal de runderpoulet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit olijfolie in een braadpan.
  • Bak de runderpoulet in 10 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
  • Haal de poulet uit de pan en voeg de wortel, pastinaak en rode peper toe.
  • Kook op laag vuur voor circa 10 minuten.
  • Voeg de uienpoeder. runderbouillon en runderpoulet toe.
  • Laat op laag vuur sudderen voor circa 1.5 uur.
  • Voeg in de laatste 20 minuten de cherrytomaten en tijm toe.

Runderpoulet bestellen

Like & share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave