Runza gevuld met hertenbiefstuk

Runza is een soort bierock gebak dat vaak wordt gevuld met vlees en zuurkool. Bierock gebak is ontstaan ​​in Rusland rond het jaar 1900. Het recept werd vervolgens snel door onze oosterburen goedgekeurd. Het woord “bierock” komt van het Russische woord pirozki, wat wordt gebruikt voor brood of broodje gevuld met een hartige vulling. 

Ingrediënten

  • 450 gr hertenbiefstuk, vraag de slager om hiervan gehakt te maken
  • 1 ui, gesneden
  • 200 gr groene kool
  • 1 el olijfolie
  • 2 plakken bacon
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 el tijm
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • 500 gr brooddeeg

Bereidingswijze

  • Haal het hertengehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180℃ graden.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en kruid met zout.
  • Bak voor circa 5 minuten.
  • Voeg het hertengehakt toe.
  • Bak het gehakt gaar.
  • Zet het vuur laag.
  • Voeg de knoflook, tijm, chilipoeder en paprikapoeder toe.
  • Voeg de kool toe en doe een deksel op de pan zodat de kool gaar stoomt.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Verdeel het deeg tot 4 ballen.
  • Bestrooi met een beetje bloem.
  • Vul de ballen met het gehakt en zorg dat het deeg goed sluit.
  • Bak de runza voor circa 25 minuten in de oven.

Hertenbiefstuk bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave