Malse short ribs van het Belgisch wit-blauwe rund met een volle smaak. De lange bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees eenvoudig van het bot valt.
Ingrediënten
- 6 short ribs
- Olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 750 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven tot 170 ℃ graden.
- Bestrooi de short ribs royaal met peper en zout.
- Verhit olijfolie in een pan.
- Grill de short ribs voor circa 15 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg de teen knoflook en de tomatenpuree toe aan de pan.
- Voeg vervolgens de rode wijn toe en breng aan de kook.
- Voeg na circa 15 minuten de runderbouillon toe en breng nogmaals aan de kook.
- Doe de ribs en het vocht in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
- Plaats ten slotte de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor circa 4 uur.
- Tip: Zorg voor servetten binnen handbereik.