Spaghetti bolognese

Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om de zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld.

Ingrediënten

  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr. bacon, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 2 selderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesneden

Voor de bolognesesaus:

  • 800 gr. cherrytomaten
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1 el oregano
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 125 ml rode wijn
  • 400 gr. spaghetti, beetgaar gekookt
  • 75 gr. parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Haal de gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een sauspan.
  • Bak de bacon goudbruin in circa 10 minuten.
  • Voeg de uien, wortels, selderij, knoflook en rozemarijn toe en kook voor circa 10 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak voor circa 4 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, basilicum, oregano, tomatenpuree, chilipeper en rode wijn toe.
  • Kook de saus op laag vuur voor circa 60 minuten.

Rundergehakt bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave