Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om de zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld.
Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
1 el olijfolie
100 gr. bacon, fijngesneden
2 uien, fijngesneden
2 wortels, fijngesneden
2 selderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngeperst
2 takjes rozemarijn, fijngesneden
Voor de bolognesesaus:
800 gr. cherrytomaten
1 el basilicum, fijngesneden
1 el oregano
2 el tomatenpuree
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
125 ml rode wijn
400 gr. spaghetti, beetgaar gekookt
75 gr. parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Haal de gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verhit 1 el olijfolie in een sauspan.
Bak de bacon goudbruin in circa 10 minuten.
Voeg de uien, wortels, selderij, knoflook en rozemarijn toe en kook voor circa 10 minuten.
Voeg het rundergehakt toe en bak voor circa 4 minuten.
Voeg de cherrytomaten, basilicum, oregano, tomatenpuree, chilipeper en rode wijn toe.
Als je soep als avondeten eet, is het fijn als het een vullende soep is. Deze tortellini soep is de ideale maaltijdsoep. Ingrediënten 3 kalfs verse worsten 1 el boter 1 ui, gesneden 1 shallot, gesneden 2 wortels, gesneden 4 tenen knoflook, fijngeperst 60 gr. bloem 1.250 ml kippenbouillon 400 gr. kaas tortellini 1 tl zout 1 tl peper 1 tl …
Een zomerse salade, makkelijk en lekker. Ingrediënten 2 hardgekookte eieren, in vieren gesneden 75 gr bacon, gebakken en fijngesneden 200 gr kipdijen, gesneden 1 el boter 1 avocado, gesneden 4 tomaten, gesneden 150 gr ijsbergsla Zout en peper naar smaak 4 el mayonaise 1 el bieslook, gesneden 1 el yoghurt Bereidingswijze Haal de kipdij 1 …
Lekker als snack voor bij de wedstrijd. Ingrediënten 450 gr kipdijen Zout en peper 1 ei 1 l olijfolie 60 gr amandelmeel 60 gr macadamia noten, verkruimeld Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de kip in kleine blokjes. Kruid met …
Kippenbouten gemarineerd met verse kruiden. Ingrediënten 4 kippenbouten 400 gr witte kool 200 gr wortels, gesneden 15 gr peterselie 2 tl olijfolie 2 tenen knoflook 2 tl basilicum 2 tl koriander Zout en peper Bereidingswijze Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verhit …
Spaghetti bolognese
Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om de zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld.
Ingrediënten
Voor de bolognesesaus:
Bereidingswijze
Rundergehakt bestellen
Gerelateerde Berichten
Tortellini soep
Als je soep als avondeten eet, is het fijn als het een vullende soep is. Deze tortellini soep is de ideale maaltijdsoep. Ingrediënten 3 kalfs verse worsten 1 el boter 1 ui, gesneden 1 shallot, gesneden 2 wortels, gesneden 4 tenen knoflook, fijngeperst 60 gr. bloem 1.250 ml kippenbouillon 400 gr. kaas tortellini 1 tl zout 1 tl peper 1 tl …
Kipsalade
Een zomerse salade, makkelijk en lekker. Ingrediënten 2 hardgekookte eieren, in vieren gesneden 75 gr bacon, gebakken en fijngesneden 200 gr kipdijen, gesneden 1 el boter 1 avocado, gesneden 4 tomaten, gesneden 150 gr ijsbergsla Zout en peper naar smaak 4 el mayonaise 1 el bieslook, gesneden 1 el yoghurt Bereidingswijze Haal de kipdij 1 …
Popcorn chicken met een korst van amandelen en macadamia
Lekker als snack voor bij de wedstrijd. Ingrediënten 450 gr kipdijen Zout en peper 1 ei 1 l olijfolie 60 gr amandelmeel 60 gr macadamia noten, verkruimeld Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de kip in kleine blokjes. Kruid met …
Kippenbouten met witte kool uit de oven
Kippenbouten gemarineerd met verse kruiden. Ingrediënten 4 kippenbouten 400 gr witte kool 200 gr wortels, gesneden 15 gr peterselie 2 tl olijfolie 2 tenen knoflook 2 tl basilicum 2 tl koriander Zout en peper Bereidingswijze Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verhit …