Malse spareribs van de BBQ waarvan het vlees zo van het bot valt.
Ingrediënten
- 2 kg spareribs
- 150 ml ketchup
- 80 ml ciderazijn
- 1 tl paprikapoeder
- 40 gr bruine suiker
- 1 tl komijn
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Haal de spareribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
- Combineer alle ingrediënten in een sauspan.
- Verhit de pan op middelhoog vuur en laat circa 5 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en voeg 200 ml water toe.
- Kruid de spareribs met zout en peper.
- Plaats de spareribs in het midden van de barbecue.
- Grill voor circa 30 min. en draai om de 5 min.
- Kwast de spareribs telkens in met de barbecuesaus.
- Laat de spareribs na het grillen voor circa 10 min. rusten.