Een makkelijke salade met zelfgedraaide gehaktballen.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 2 el bloem
- 4 plakken bacon
- 2 el olijfolie
- 500 gr baby spinazie
Saus
- 100 ml room
- 100 gr blauwe kaas, verkruimeld
- 1 tl nootmuskaat
- zout en peper

Bereidingswijze
- Haal het gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Snijd de bacon fijn.
- Combineer het gehakt, de bacon, bloem in een kom.
- Kruid met zout en peper.
- Meng het gehakt met je handen.
- Rol er circa 13 balletjes van.

- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn.
- Maak ondertussen de saus door de room en de blauwe kaas te verhitten in een pan.

- Kook tot de blauwe kaas is gesmolten.
- Kruid met zout en peper.
- Voeg de nootmuskaat toe.
- Leg wat spinazie en gehaktballen in een diep bord.
- Doe vervolgens de warme saus eroverheen.