Spinazie salade met gehaktballen en blauwe kaas

Een makkelijke salade met zelfgedraaide gehaktballen.

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 el bloem
  • 4 plakken bacon
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr baby spinazie

Saus

  • 100 ml room
  • 100 gr blauwe kaas, verkruimeld
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal het gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snijd de bacon fijn.
  • Combineer het gehakt, de bacon, bloem in een kom.
  • Kruid met zout en peper.
  • Meng het gehakt met je handen.
  • Rol er circa 13 balletjes van.
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn.
  • Maak ondertussen de saus door de room en de blauwe kaas te verhitten in een pan.
  • Kook tot de blauwe kaas is gesmolten.
  • Kruid met zout en peper.
  • Voeg de nootmuskaat toe.
  • Leg wat spinazie en gehaktballen in een diep bord.
  • Doe vervolgens de warme saus eroverheen.

Runderghakt bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave