Heerlijk malse chicken bites voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 450 gr kippendijen
- Zout en peper
- 1 el basalmicoazijn
- 1 tl Worcestersaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 3 eieren
- 3 sneden wit brood, fijngesneden
- 60 gr. bloem
- Olie om mee te frituren
Bereidingswijze
- Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Snijd de kipdijen in blokjes.
- Doe de basalmicoazijn, worcestersaus en knolookpoeder in een kom.
- Marineer de kipdijen met het mengsel.
- Klop een ei en doe over de kipdijen.
- Kruid met zout en peper.
- Klop de overige twee eieren in een kom.
- Plaats de bloem in een andere kom en het fijngesneden witte brood in een derde kom.
- Dip de kippendijen in de bloem, vervolgens in de eieren en als laatste door de broodkruimels.
- Verhit tot 4 cm olie in een grote braadpan.
- Frituur de kippendijen tot ze goudbruin zijn.
- Laat de kippendijen uitlekken op keukenpapier.
- Serveer met de chicken bites met ketchup.