Spoelder chicken bites

Heerlijk malse chicken bites voor bij de borrel.

Ingrediënten

  • 450 gr kippendijen
  • Zout en peper
  • 1 el basalmicoazijn
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 eieren
  • 3 sneden wit brood, fijngesneden
  • 60 gr. bloem
  • Olie om mee te frituren

Bereidingswijze

  • Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snijd de kipdijen in blokjes.
  • Doe de basalmicoazijn, worcestersaus en knolookpoeder in een kom.
  • Marineer de kipdijen met het mengsel.
  • Klop een ei en doe over de kipdijen.
  • Kruid met zout en peper.
  • Klop de overige twee eieren in een kom.
  • Plaats de bloem in een andere kom en het fijngesneden witte brood in een derde kom.
  • Dip de kippendijen in de bloem, vervolgens in de eieren en als laatste door de broodkruimels.
  • Verhit tot 4 cm olie in een grote braadpan.
  • Frituur de kippendijen tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de kippendijen uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met de chicken bites met ketchup.

Kippendijen bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave