Steak fingers met rijst en verse groenten.
Ingrediënten
- 500 gr biefstuk, in reepjes gesneden van 2.5 cm dik.
- 80 gr bloem
- 100 gr paneermeel
- Zout en peper
- 1 tl cayenne peper
- 2 eieren
- 110 ml melk
- Olijfolie
Voor de rijst
- 185 gr rijst
- 400 ml water
Groenten
- 100 gr broccoli, gesneden
- 50 gr wortels, gesneden
- 100 gr bloemkool, gesneden
- 100 gr erwten
Bereidingswijze
- Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Doe de biefstuk in een kom.
- Voeg het bloem, cayenne peper en wat zout en peper toe.
- Mix in een andere kom de eieren en melk.
- Voeg het paneermeel toe in een derde kom.
- Verhit olie in een pan.
- Rol de biefstukreepjes in de bloem en dip vervolgens in het eimengsel en tenslotte in het paneermeel.
- Bak de biefstukreepjes in circa 5 minuten.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Kook alle groenten voor circa 5 minuten.