Met dit recept maak je thuis zelf de lekkerste biefstuk met jus klaar.
Ingrediënten
- 900 gr. Black Angus rib-eye
- Zout
- Cayennepeper
- Zwarte peper
- 50 ml olijfolie
- 2 uien, gesneden
- 120 ml water
- 30 gr. maizena
Bereidingswijze
- Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de steak met zout, cayenne en de zwarte peper.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de steak in circa 4 minuten goudbruin.
- Haal de steak uit de pan en voeg de uien toe.
- Plaats na circa 3 minuten de steak weer in de pan.
- Voeg 60 ml water toe. Doe de deksel op de pan en laat voor 60 minuten inkoken.
- Draai iedere 20 minuten de steak om.
- Haal de steak uit de pan en voeg de maizena en de rest van het water toe aan de pan om de jus te maken.
- Serveer de jus over de steak.