Steak met jus

Met dit recept maak je thuis zelf de lekkerste biefstuk met jus klaar.

Ingrediënten

  • 900 gr. Black Angus rib-eye
  • Zout
  • Cayennepeper
  • Zwarte peper
  • 50 ml olijfolie
  • 2 uien, gesneden
  • 120 ml water
  • 30 gr. maizena

Bereidingswijze

  • Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de steak met zout, cayenne en de zwarte peper.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de steak in circa 4 minuten goudbruin.
  • Haal de steak uit de pan en voeg de uien toe.
  • Plaats na circa 3 minuten de steak weer in de pan.
  • Voeg 60 ml water toe. Doe de deksel op de pan en laat voor 60 minuten inkoken.
  • Draai iedere 20 minuten de steak om.
  • Haal de steak uit de pan en voeg de maizena en de rest van het water toe aan de pan om de jus te maken.
  • Serveer de jus over de steak.

Black Angus rib-eye bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave