Tortellini soep

Als je soep als avondeten eet, is het fijn als het een vullende soep is. Deze tortellini soep is de ideale maaltijdsoep.

Ingrediënten

  • 3 kalfs verse worsten
  • 1 el boter
  • 1 ui, gesneden
  • 1 shallot, gesneden
  • 2 wortels, gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngeperst
  • 60 gr. bloem
  • 1.250 ml kippenbouillon
  • 400 gr. kaas tortellini
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 150 gr. verze spinazie, gesneden
  • 400 ml room

Bereidingswijze

  • Haal de worsten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • De worsten ongeveer 1 minuut rondom bruin braden op middelhoog vuur.
  • Vervolgens ongeveer 8 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Haal de worsten uit de pan.
  • Voeg de ui, shallot en wortel toe en bak op laag vuur voor circa 5 minuten.
  • Voeg de bloem en kippenbouillon toe en kook voor circa 6 minuten.
  • Snijd de worsten en voeg ze samen met de tortellini toe aan de pan.
  • Kook ten slotte voor circa 5 minuten.
  • Gebruik parmezaanse kaas als optionele topping.

Kalfs verse worsten bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave