Als je soep als avondeten eet, is het fijn als het een vullende soep is. Deze tortellini soep is de ideale maaltijdsoep.
Ingrediënten
- 3 kalfs verse worsten
- 1 el boter
- 1 ui, gesneden
- 1 shallot, gesneden
- 2 wortels, gesneden
- 4 tenen knoflook, fijngeperst
- 60 gr. bloem
- 1.250 ml kippenbouillon
- 400 gr. kaas tortellini
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 150 gr. verze spinazie, gesneden
- 400 ml room
Bereidingswijze
- Haal de worsten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de boter in een braadpan.
- De worsten ongeveer 1 minuut rondom bruin braden op middelhoog vuur.
- Vervolgens ongeveer 8 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Haal de worsten uit de pan.
- Voeg de ui, shallot en wortel toe en bak op laag vuur voor circa 5 minuten.
- Voeg de bloem en kippenbouillon toe en kook voor circa 6 minuten.
- Snijd de worsten en voeg ze samen met de tortellini toe aan de pan.
- Kook ten slotte voor circa 5 minuten.
- Gebruik parmezaanse kaas als optionele topping.