Stroganoff is eigenlijk een saus die meestal wordt gecombineerd met rundvlees, maar is ook heerlijk bij varkensvlees.
Ingrediënten
- 300 gr varkenshaas
- 1 el olijfolie
- 1 prei
- 450 gr champignons
- 2 tl paprikapoeder
- 60 ml witte wijn
- 2 tl mosterd
- 80 gr zure room
- 2 el peterselie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Bak de prei voor circa 3 minuten op middelhoog vuur.
- Haal de prei uit de pan en laat afkoelen.
- Bak de varkenshaas goudbruin.
- Voeg vervolgens de champignons toe.
- Voeg de wijn toe en laat geheel inkoken.
- Meng de zure room met de mosterd.
- Voeg het vervolgens toe aan de pan samen met de peterselie.
- Kook voor circa 10 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met pasta.