Pork stroganoff

Stroganoff is eigenlijk een saus die meestal wordt gecombineerd met rundvlees, maar is ook heerlijk bij varkensvlees.

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 prei
  • 450 gr champignons
  • 2 tl paprikapoeder
  • 60 ml witte wijn
  • 2 tl mosterd
  • 80 gr zure room
  • 2 el peterselie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de prei voor circa 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal de prei uit de pan en laat afkoelen.
  • Bak de varkenshaas goudbruin.
  • Voeg vervolgens de champignons toe.
  • Voeg de wijn toe en laat geheel inkoken.
  • Meng de zure room met de mosterd.
  • Voeg het vervolgens toe aan de pan samen met de peterselie.
  • Kook voor circa 10 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met pasta.

Varkenshaas bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave