Varkensfilet met peperkorrels en abrikozen

Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist een pittige saus bij.

Ingrediënten

  • 500 gr varkensfilet
  • Peper en zout
  • 2 el peperkorrels
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 2 el honing
  • 1 glas rode wijn
  • bakboter
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Laat de peperkorrels een dagje weken in een bakje water.
  • Smeer de varkensfilet in met de honing en de gewelde peperkorrels.
  • Laat de boter bruin worden en voeg een scheutje olie toe zodat de boter niet kan verbranden maar wel lekker heet kan worden.
  • Bak de varkensfilet aan alle zijden zodat deze lekker bruin is.
  • Voeg de ui toe en het glas wijn.
  • Laat de varkensfilet tussen de 30 en 45 minuten zachtjes braden op de vetzijde met een deksel op de pan.
  • Haal de varkensfilet uit de pan en verwijder het elastiek. Laat even rusten.
  • Voeg een de jus met wijn en peperkorrels nog een beetje honing toe, zout en peper en de gedroogde abrikozen toe en laat de saus even inkoken.
  • Snijd intussen de varkensfilet in gelijke plakken en leg op een schaal. Doe de saus over het vlees en serveer direct.
  • Wij aten dit met gebakken aardappeltjes en rode kool met appeltjes.
  • Tip: mocht na het snijden van de varkensfilet deze nog niet gaar genoeg zijn, Snijd deze dan alsnog en leg de plakken heel even in de warme saus aan een zijde.

Varkensfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave