Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist een pittige saus bij.
Ingrediënten
500 gr varkensfilet
Peper en zout
2 el peperkorrels
10 gedroogde abrikozen
1 ui
2 el honing
1 glas rode wijn
bakboter
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Laat de peperkorrels een dagje weken in een bakje water.
Smeer de varkensfilet in met de honing en de gewelde peperkorrels.
Laat de boter bruin worden en voeg een scheutje olie toe zodat de boter niet kan verbranden maar wel lekker heet kan worden.
Bak de varkensfilet aan alle zijden zodat deze lekker bruin is.
Voeg de ui toe en het glas wijn.
Laat de varkensfilet tussen de 30 en 45 minuten zachtjes braden op de vetzijde met een deksel op de pan.
Haal de varkensfilet uit de pan en verwijder het elastiek. Laat even rusten.
Voeg een de jus met wijn en peperkorrels nog een beetje honing toe, zout en peper en de gedroogde abrikozen toe en laat de saus even inkoken.
Snijd intussen de varkensfilet in gelijke plakken en leg op een schaal. Doe de saus over het vlees en serveer direct.
Wij aten dit met gebakken aardappeltjes en rode kool met appeltjes.
Tip: mocht na het snijden van de varkensfilet deze nog niet gaar genoeg zijn, Snijd deze dan alsnog en leg de plakken heel even in de warme saus aan een zijde.
Heerlijke hapjes van parmaham, mozzarella en basilicum. Deze hapjes staan in enkele minuten op tafel! Ingrediënten 100 gr parmaham Bolletjes mozarella Zongedroogde tomaatjes Verse basilicum Bereidingswijze Leg een plak parmaham op een snijplank en maak reepjes zo breed als het bolletje mozzarella. Leg op elke reep een bolletje mozzarella, een zongedroogd tomaatje, een blaadje basilicum …
Gebruik een duschiller om reepjes van de courgette te maken. Ingrediënten 450 gr half-om-half gehakt 2 el paneermeel 1 ei Zout en peper 2 tl olijfolie 1 kleine ui, fijngesneden 2 tenen knoflook 1 tl gedroogde tijm 1 el kokosnootolie 250 gr bloem 250 ml melk 1 tl citroensap 2 courgettes Bereidingswijze Haal de gehakt …
Tussen alle stoofschotels en pastagerechten is het soms tijd voor iets lichts. Kalkoenfricandeau is een mooi groot stuk mager vlees. Veel mensen denken dat kalkoen automatisch betekent dat het droog is, maar dat is met dit recept beslist niet het geval. De heerlijke frisse smaak van limoen en gember, maken dit gerecht licht. Wij aten …
Zomerse tortilla’s gevuld met Gildehoen kipdij in een frisse marinade. Ingrediënten 700 gr kipdij 4 tortilla’s IJsbergsla, fijngesneden Tomaten, gesneden Chilibonen Zure room Sriracha saus Voor de marinade 40 ml sinaasappelsap 30 ml appelcider 20 ml limoensap 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 tl oregano 1 tl basilicum Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Combineer alle …
Varkensfilet met peperkorrels en abrikozen
Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist een pittige saus bij.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Varkensfilet bestellen
Gerelateerde Berichten
Parmaham met mozzarella hapjes
Heerlijke hapjes van parmaham, mozzarella en basilicum. Deze hapjes staan in enkele minuten op tafel! Ingrediënten 100 gr parmaham Bolletjes mozarella Zongedroogde tomaatjes Verse basilicum Bereidingswijze Leg een plak parmaham op een snijplank en maak reepjes zo breed als het bolletje mozzarella. Leg op elke reep een bolletje mozzarella, een zongedroogd tomaatje, een blaadje basilicum …
Gehaktballen met tagliatelle van courgette
Gebruik een duschiller om reepjes van de courgette te maken. Ingrediënten 450 gr half-om-half gehakt 2 el paneermeel 1 ei Zout en peper 2 tl olijfolie 1 kleine ui, fijngesneden 2 tenen knoflook 1 tl gedroogde tijm 1 el kokosnootolie 250 gr bloem 250 ml melk 1 tl citroensap 2 courgettes Bereidingswijze Haal de gehakt …
Kalkoenfricandeau met limoen-gemberjus
Tussen alle stoofschotels en pastagerechten is het soms tijd voor iets lichts. Kalkoenfricandeau is een mooi groot stuk mager vlees. Veel mensen denken dat kalkoen automatisch betekent dat het droog is, maar dat is met dit recept beslist niet het geval. De heerlijke frisse smaak van limoen en gember, maken dit gerecht licht. Wij aten …
Zomerse tortilla’s met Gildehoen kipdij van de bbq
Zomerse tortilla’s gevuld met Gildehoen kipdij in een frisse marinade. Ingrediënten 700 gr kipdij 4 tortilla’s IJsbergsla, fijngesneden Tomaten, gesneden Chilibonen Zure room Sriracha saus Voor de marinade 40 ml sinaasappelsap 30 ml appelcider 20 ml limoensap 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 tl oregano 1 tl basilicum Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Combineer alle …