Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist een pittige saus bij.
Ingrediënten
500 gr varkensfilet
Peper en zout
2 el peperkorrels
10 gedroogde abrikozen
1 ui
2 el honing
1 glas rode wijn
bakboter
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Laat de peperkorrels een dagje weken in een bakje water.
Smeer de varkensfilet in met de honing en de gewelde peperkorrels.
Laat de boter bruin worden en voeg een scheutje olie toe zodat de boter niet kan verbranden maar wel lekker heet kan worden.
Bak de varkensfilet aan alle zijden zodat deze lekker bruin is.
Voeg de ui toe en het glas wijn.
Laat de varkensfilet tussen de 30 en 45 minuten zachtjes braden op de vetzijde met een deksel op de pan.
Haal de varkensfilet uit de pan en verwijder het elastiek. Laat even rusten.
Voeg een de jus met wijn en peperkorrels nog een beetje honing toe, zout en peper en de gedroogde abrikozen toe en laat de saus even inkoken.
Snijd intussen de varkensfilet in gelijke plakken en leg op een schaal. Doe de saus over het vlees en serveer direct.
Wij aten dit met gebakken aardappeltjes en rode kool met appeltjes.
Tip: mocht na het snijden van de varkensfilet deze nog niet gaar genoeg zijn, Snijd deze dan alsnog en leg de plakken heel even in de warme saus aan een zijde.
Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen. Ingrediënten 4 ribkarbonades Marinade 30 ml olijfolie 30 ml honing 10 ml ciderazijn 1 tl komijn Saus 120 gr blauwe bessen 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 el suiker 70 ml balsamicoazijn Bereidingswijze Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Plaats de …
Gumbo is een stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in de Amerikaanse staat Louisiana is ontstaan. Ingrediënten 450 gr kippendijen, gesneden in blokjes 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 1 paprika, gesneden 1 strook selderij, gesneden 1 rode ui, gesneden 1 el cajunkruiden 400 ml tomatensaus 250 ml runderbouillon 120 gr salami, …
Ibérico ribkarbonade met zuurkool en aardappelen. Ingrediënten 4 Ibérico ribkarbonades Grof zeezout Vers gemalen peper 3 el olijfolie 400 gr aardappelen, in grove stukken gesneden 1 tl komijn 200 gr zuurkool Bereidingswijze Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Kruid de ribkarbonades royaal met …
Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier. Ingrediënten 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets 4 plakken provolone kaas 4 tenen knoflook, fijngeperst 300 gr champignons 2 el olijfolie 1 el balsamico azijn 2 el room Zout en peper Bereidingswijze Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees …
Varkensfilet met peperkorrels en abrikozen
Als de regen tegen de ruiten slaat is het tijd voor een hartverwarmend recept. Vandaag eten we varkensfilet. Een groot stuk vlees met een stukje vet eraan waar ik dankbaar gebruik van maak om te zorgen dat het vlees lekker mals blijft. Omdat dit stuk vlees van zichzelf wat minder smaak heeft past er juist een pittige saus bij.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Varkensfilet bestellen
Gerelateerde Berichten
Ribkarbonade met een saus van blauwe bessen
Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen. Ingrediënten 4 ribkarbonades Marinade 30 ml olijfolie 30 ml honing 10 ml ciderazijn 1 tl komijn Saus 120 gr blauwe bessen 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 el suiker 70 ml balsamicoazijn Bereidingswijze Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Plaats de …
Cajun gumbo
Gumbo is een stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in de Amerikaanse staat Louisiana is ontstaan. Ingrediënten 450 gr kippendijen, gesneden in blokjes 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 1 paprika, gesneden 1 strook selderij, gesneden 1 rode ui, gesneden 1 el cajunkruiden 400 ml tomatensaus 250 ml runderbouillon 120 gr salami, …
Ibérico ribkarbonade met zuurkool en aardappelen
Ibérico ribkarbonade met zuurkool en aardappelen. Ingrediënten 4 Ibérico ribkarbonades Grof zeezout Vers gemalen peper 3 el olijfolie 400 gr aardappelen, in grove stukken gesneden 1 tl komijn 200 gr zuurkool Bereidingswijze Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Kruid de ribkarbonades royaal met …
Varkenshaas gevuld met provolone kaas
Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier. Ingrediënten 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets 4 plakken provolone kaas 4 tenen knoflook, fijngeperst 300 gr champignons 2 el olijfolie 1 el balsamico azijn 2 el room Zout en peper Bereidingswijze Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees …