Varkensfiletreepjes met zoete puntpaprika.
Ingrediënten
- 2 filetlapjes, in reepjes gesneden
- 3 vellen filodeeg
- Het eigeel van 1 ei
- 1 ui, gesneden
- 2 wortels, gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 tl paprikapoeder
- 1 laurierblad
- 50 ml rode wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 4 zoete puntpaprika’s
- Zout
- Vers gemalen peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de reepjes varkensfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 200 ℃ graden.
- Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten, zodat je 12 vierkanten krijgt.
- Smeer een muffin bakvorm in met olijfolie.
- Plaats vervolgens de filodeeg in de bakvorm zodat je drie bakjes krijgt.
- Plaats de bakvorm voor circa 8 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Verhit olijfolie in een pan.
- Voeg de ui, knoflook en wortel toe.
- Bak voor circa 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de varkensfiletreepjes toe.
- Kruid met paprikapoeder, zout en peper.
- Bak tot de varkensfiletreepjes bruin zijn.
- Voeg de wijn toe.
- Kook voor circa 10 min.
- Voeg het laurierblad en de kippenbouillon toe.
- Kook voor circa 45 min.
- Verhit de oven tot 220 ℃ graden.
- Snijd de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Bedruip de paprika’s met olijfolie.
- Bak voor circa 40 min. in de oven.
- Serveer de reepjes in een deegbakje met de puntpaprika ernaast.