Varkensfiletreepjes met zoete puntpaprika

Varkensfiletreepjes met zoete puntpaprika.

Ingrediënten

  • 2 filetlapjes, in reepjes gesneden
  • 3 vellen filodeeg
  • Het eigeel van 1 ei
  • 1 ui, gesneden
  • 2 wortels, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de reepjes varkensfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 200 ℃ graden.
  • Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten, zodat je 12 vierkanten krijgt.
  • Smeer een muffin bakvorm in met olijfolie.
  • Plaats vervolgens de filodeeg in de bakvorm zodat je drie bakjes krijgt.
  • Plaats de bakvorm voor circa 8 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Voeg de ui, knoflook en wortel toe.
  • Bak voor circa 5 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkensfiletreepjes toe.
  • Kruid met paprikapoeder, zout en peper.
  • Bak tot de varkensfiletreepjes bruin zijn.
  • Voeg de wijn toe.
  • Kook voor circa 10 min.
  • Voeg het laurierblad en de kippenbouillon toe.
  • Kook voor circa 45 min.
  • Verhit de oven tot 220 ℃ graden.
  • Snijd de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Bedruip de paprika’s met olijfolie.
  • Bak voor circa 40 min. in de oven.
  • Serveer de reepjes in een deegbakje met de puntpaprika ernaast.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave