Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier.
Ingrediënten
- 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets
- 4 plakken provolone kaas
- 4 tenen knoflook, fijngeperst
- 300 gr champignons
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 2 el room
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 170℃ graden.
- Snijd de varkenshaas door het midden in de lange zijde.
- Kruid de varkenshaas met zout en peper.
- Doe de helft van de knoflook op de varkenshaas.
- Doe vervolgens de provolone kaas erbovenop.
- Rol vervolgens de varkenshaas op als een rollade.
- Zet de varkenshaas vast met een tandenstoker.
- Verhit 1 el olijfolie in de pan.
- Bak de varkenshaas goudbruin.
- Doe vervolgens de varkenshaas in de oven en bak voor circa 20 minuten.
- Verhit 1 el olijfolie in een steelpan.
- Voeg de knoflook, champignons en een beetje water toe.
- Kook voor circa 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de balsamico azijn en room toe.
- Kook ten slotte nogmaals voor 2 minuten.
- Serveer de champignons met de varkenshaas.