Varkenshaas gevuld met provolone kaas

Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier.

Ingrediënten

  • 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets
  • 4 plakken provolone kaas
  • 4 tenen knoflook, fijngeperst
  • 300 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el room
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 170℃ graden.
  • Snijd de varkenshaas door het midden in de lange zijde.
  • Kruid de varkenshaas met zout en peper.
  • Doe de helft van de knoflook op de varkenshaas.
  • Doe vervolgens de provolone kaas erbovenop.
  • Rol vervolgens de varkenshaas op als een rollade.
  • Zet de varkenshaas vast met een tandenstoker.
  • Verhit 1 el olijfolie in de pan.
  • Bak de varkenshaas goudbruin.
  • Doe vervolgens de varkenshaas in de oven en bak voor circa 20 minuten.
  • Verhit 1 el olijfolie in een steelpan.
  • Voeg de knoflook, champignons en een beetje water toe.
  • Kook voor circa 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de balsamico azijn en room toe.
  • Kook ten slotte nogmaals voor 2 minuten.
  • Serveer de champignons met de varkenshaas.

Varkenshaas bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave