Een eenvoudig recept met veel smaak waar u thuis de handjes wel voor op elkaar krijgt. Varkenshaas is een botermals stuk vlees wat vaak rosé gebakken wordt. Als het te lang doorgebakken wordt kan het wat droog worden.
Ingrediënten
2 varkenshaasjes
Zout en peper
Ontbijtspek in blokjes gesneden
2 grote uien in ringen gesneden
Bereidingswijze
Zorg dat de varkenshaas op kamertemperatuur is en dep deze droog. Daarna kan er peper en zout naar smaak op.
U bakt de varkenshaas op hoog vuur rondom aan. Vervolgens laat u de varkenshaas rusten verpakt in een stuk aluminiumfolie.
In dezelfde pan bakt u de spekjes knapperig en later voegt u de uienringen toe tot deze lekker glanzend en glazig zijn.
Tot slot laat u de varkenshaas nog even in de pan met de uienringen en spekjes, zodat deze nog iets kan garen en lekker warm is.
Wij aten dit met kruimige aardappelen die opgebakken waren (gekookte aardappelen van gisteren) en pittig gekruide bloemkool uit de oven (bloemkool, kruiden naar smaak, olijfolie en 10 minuten in de oven op 200 graden).
Dit recept smaakt overigens ook heerlijk met zuurkool of andere koolsoorten die vooral in de winter volop verkrijgbaar zijn.
Een varkens rib roast van binnen en buiten gemarineerd met knoflook, salie en rozemarijn. Ingrediënten 1500 gr. varkens rib roast Grof zeezout 4 tenen knoflook, fijngesneden 10 blaadjes salie, fijngesneden 2 takjes rozemarijn, fijngesneden 2 el olijfolie Bereidingswijze Haal de rib-roast 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op …
Er gaat niets boven een goede beef goulash. Comfort food uit Midden- en Oost-Europa. Ingrediënten 800 gr runderpoulet 1 el zonnebloemolie 1 tl korianderzaadjes 1 wortel, gesneden in rondjes 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 tl paprikapoeder Halve runderbouillonblokje, verkruimeld 400 ml water 300 gr tomaten, gesneden 1 el tomatenpuree 1 laurierblad 1 …
Als je een smaakvol stukje vlees wilt grillen, dan moet je de tijd nemen. Het vlees even een paar uurtjes van te voren marineren bevordert de malsheid en uiteraard ook de smaak. De slagers van Spoelder hebben 8 slimme manieren om de textuur van vlees te vermalsen. Sommige ingrediënten voegen zelfs extra smaak toe aan …
Veel klanten vragen de slager om de gildehoen kip, vers gebraden uit onze oven even te halveren voordat deze mee naar huis gaat. Het wordt namelijk lastig gevonden om de kip in stukken te snijden. Het is daarentegen helemaal geen lastig karwei. Je moet alleen weten waar je de kip moet aansnijden. Nu Pasen al …
Varkenshaas met spek en ui
Een eenvoudig recept met veel smaak waar u thuis de handjes wel voor op elkaar krijgt. Varkenshaas is een botermals stuk vlees wat vaak rosé gebakken wordt. Als het te lang doorgebakken wordt kan het wat droog worden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Varkenshaas bestellen
Gerelateerde Berichten
Lomo toscano
Een varkens rib roast van binnen en buiten gemarineerd met knoflook, salie en rozemarijn. Ingrediënten 1500 gr. varkens rib roast Grof zeezout 4 tenen knoflook, fijngesneden 10 blaadjes salie, fijngesneden 2 takjes rozemarijn, fijngesneden 2 el olijfolie Bereidingswijze Haal de rib-roast 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op …
Beef goulash
Er gaat niets boven een goede beef goulash. Comfort food uit Midden- en Oost-Europa. Ingrediënten 800 gr runderpoulet 1 el zonnebloemolie 1 tl korianderzaadjes 1 wortel, gesneden in rondjes 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 tl paprikapoeder Halve runderbouillonblokje, verkruimeld 400 ml water 300 gr tomaten, gesneden 1 el tomatenpuree 1 laurierblad 1 …
8 manieren om vlees mals te maken
Als je een smaakvol stukje vlees wilt grillen, dan moet je de tijd nemen. Het vlees even een paar uurtjes van te voren marineren bevordert de malsheid en uiteraard ook de smaak. De slagers van Spoelder hebben 8 slimme manieren om de textuur van vlees te vermalsen. Sommige ingrediënten voegen zelfs extra smaak toe aan …
Hoe je een hele kip snijdt in serveerbare stukken
Veel klanten vragen de slager om de gildehoen kip, vers gebraden uit onze oven even te halveren voordat deze mee naar huis gaat. Het wordt namelijk lastig gevonden om de kip in stukken te snijden. Het is daarentegen helemaal geen lastig karwei. Je moet alleen weten waar je de kip moet aansnijden. Nu Pasen al …