Een eenvoudig recept met veel smaak waar u thuis de handjes wel voor op elkaar krijgt. Varkenshaas is een botermals stuk vlees wat vaak rosé gebakken wordt. Als het te lang doorgebakken wordt kan het wat droog worden.
Ingrediënten
2 varkenshaasjes
Zout en peper
Ontbijtspek in blokjes gesneden
2 grote uien in ringen gesneden
Bereidingswijze
Zorg dat de varkenshaas op kamertemperatuur is en dep deze droog. Daarna kan er peper en zout naar smaak op.
U bakt de varkenshaas op hoog vuur rondom aan. Vervolgens laat u de varkenshaas rusten verpakt in een stuk aluminiumfolie.
In dezelfde pan bakt u de spekjes knapperig en later voegt u de uienringen toe tot deze lekker glanzend en glazig zijn.
Tot slot laat u de varkenshaas nog even in de pan met de uienringen en spekjes, zodat deze nog iets kan garen en lekker warm is.
Wij aten dit met kruimige aardappelen die opgebakken waren (gekookte aardappelen van gisteren) en pittig gekruide bloemkool uit de oven (bloemkool, kruiden naar smaak, olijfolie en 10 minuten in de oven op 200 graden).
Dit recept smaakt overigens ook heerlijk met zuurkool of andere koolsoorten die vooral in de winter volop verkrijgbaar zijn.
Het paneermeel geeft een lekker krokant laagje aan het zachte hertenvlees. Ingrediënten 800 gr hertenbiefstuk, gesneden in plakken van 1 cm dik 130 gr paneermeel Zout en peper 60 gr parmezaanse kaas 2 el boter 1 ui, gesneden 200 gr champignons, gesneden 1 paprika, gesneden 100 gr risottorijst 250 ml kippenboullion 1 tl tijm Bereidingswijze …
Bak de salami met Parmezaanse kaas kort in de pan, zodat de plakjes lekker krokant worden. Dit gerecht is simpel en staat binnen 15 minuten op tafel, maar oh zo lekker! Ingrediënten 200 gr salami met Parmezaanse kaas 300 gr verse pasta, bij voorkeur tagliatelle 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 250 gr cherrytomaatjes, …
Drumsticks van echte poelierskwaliteit gemarineerd met een pittige rub. Ingrediënten 8 drumsticks 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngeperst 1 tl komijn 60 ml olijfolie 2 tl chilipoeder Grof zeezout Vers gemalen peper 1 citroen Bereidingswijze Meng alle kruiden in een kom. Snijd vierkantjes in de drumsticks met een scherp mes. Kwast de drumsticks in …
Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ. Ingrediënten 8 kipdijen met been en vel 1 el verse tijm 1 tl lavendelbloem 1 tl verse rozemarijn 10 gr peterselie Grof zeezout Vers gemalen peper 2 tl knoflookpoeder 30 ml olijfolie Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt …
Varkenshaas met spek en ui
Een eenvoudig recept met veel smaak waar u thuis de handjes wel voor op elkaar krijgt. Varkenshaas is een botermals stuk vlees wat vaak rosé gebakken wordt. Als het te lang doorgebakken wordt kan het wat droog worden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Varkenshaas bestellen
Gerelateerde Berichten
Gepaneerde hertenbiefstuk met risotto
Het paneermeel geeft een lekker krokant laagje aan het zachte hertenvlees. Ingrediënten 800 gr hertenbiefstuk, gesneden in plakken van 1 cm dik 130 gr paneermeel Zout en peper 60 gr parmezaanse kaas 2 el boter 1 ui, gesneden 200 gr champignons, gesneden 1 paprika, gesneden 100 gr risottorijst 250 ml kippenboullion 1 tl tijm Bereidingswijze …
Pasta salami con parmigiano reggiano
Bak de salami met Parmezaanse kaas kort in de pan, zodat de plakjes lekker krokant worden. Dit gerecht is simpel en staat binnen 15 minuten op tafel, maar oh zo lekker! Ingrediënten 200 gr salami met Parmezaanse kaas 300 gr verse pasta, bij voorkeur tagliatelle 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 250 gr cherrytomaatjes, …
Pittige drumsticks van de bbq
Drumsticks van echte poelierskwaliteit gemarineerd met een pittige rub. Ingrediënten 8 drumsticks 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngeperst 1 tl komijn 60 ml olijfolie 2 tl chilipoeder Grof zeezout Vers gemalen peper 1 citroen Bereidingswijze Meng alle kruiden in een kom. Snijd vierkantjes in de drumsticks met een scherp mes. Kwast de drumsticks in …
Mediterrane kipdij van de bbq
Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ. Ingrediënten 8 kipdijen met been en vel 1 el verse tijm 1 tl lavendelbloem 1 tl verse rozemarijn 10 gr peterselie Grof zeezout Vers gemalen peper 2 tl knoflookpoeder 30 ml olijfolie Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt …