Varkenshaas met spek en ui

Een eenvoudig recept met veel smaak waar u thuis de handjes wel voor op elkaar krijgt. Varkenshaas is een botermals stuk vlees wat vaak rosé gebakken wordt. Als het te lang doorgebakken wordt kan het wat droog worden.

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • Zout en peper
  • Ontbijtspek in blokjes gesneden
  • 2 grote uien in ringen gesneden

Bereidingswijze

  • Zorg dat de varkenshaas op kamertemperatuur is en dep deze droog. Daarna kan er peper en zout naar smaak op.
  • U bakt de varkenshaas op hoog vuur rondom aan. Vervolgens laat u de varkenshaas rusten verpakt in een stuk aluminiumfolie.
  • In dezelfde pan bakt u de spekjes knapperig en later voegt u de uienringen toe tot deze lekker glanzend en glazig zijn.
  • Tot slot laat u de varkenshaas nog even in de pan met de uienringen en spekjes, zodat deze nog iets kan garen en lekker warm is.
  • Wij aten dit met kruimige aardappelen die opgebakken waren (gekookte aardappelen van gisteren) en pittig gekruide bloemkool uit de oven (bloemkool, kruiden naar smaak, olijfolie en 10 minuten in de oven op 200 graden).
  • Dit recept smaakt overigens ook heerlijk met zuurkool of andere koolsoorten die vooral in de winter volop verkrijgbaar zijn.

Varkenshaas bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave