Varkenshaas met zoetzure saus

Een recept uit de Aziatische keuken.

Ingrediënten

  • 700 gr. varkenshaas
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 eieren
  • Olijfolie

Voor de zoetzure saus:

  • 60 gr. ketchup
  • 125 ml rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el bruine suiker

Bereidingswijze

  • Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng de gember, uienpoeder, zout en peper in een kom.
  • Meng de eieren in een andere kom.
  • Snijd de varkenshaas in blokjes.
  • Meng de blokjes varkenshaas met de ei.
  • Haal de blokjes varkenshaas door de kruiden.
  • Verhit een steelpan op laat vuur en bereid de zoetzure saus.
  • Saus al roerend aan de kook brengen.
  • Verhit een koekenpan en bak de blokjes varkenshaas in circa 5 minuten goudbruin.
  • Giet ten slotte de zoetzure saus over de blokjes varkenshaas.

Kippendijen bestellen

Like & share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave