Een recept uit de Aziatische keuken.
Ingrediënten
- 700 gr. varkenshaas
- 1 tl. uienpoeder
- 1 tl. gember
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 eieren
- Olijfolie
Voor de zoetzure saus:
- 60 gr. ketchup
- 125 ml rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1 el uienpoeder
- 1 el bruine suiker
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Meng de gember, uienpoeder, zout en peper in een kom.
- Meng de eieren in een andere kom.
- Snijd de varkenshaas in blokjes.
- Meng de blokjes varkenshaas met de ei.
- Haal de blokjes varkenshaas door de kruiden.
- Verhit een steelpan op laat vuur en bereid de zoetzure saus.
- Saus al roerend aan de kook brengen.
- Verhit een koekenpan en bak de blokjes varkenshaas in circa 5 minuten goudbruin.
- Giet ten slotte de zoetzure saus over de blokjes varkenshaas.