Een decoratief stuk wild. Het wilde zwijn is kleiner dan het ons bekende varken en heeft ook meer smaak. Het rack bestaat uit een rugfilet en is daardoor mager. De botjes zijn schoongemaakt zoals bij een lamsrack.
Een smaakvol stukje vlees wat makkelijker klaar te maken is dan het lijkt. Even aanbraden, even in de oven en klaar.
Ingrediënten
- Wildzwijnrack van circa 1.000 gram
- Zout en peper
- 2 appeltjes
- Boter om in te bakken
- Vleesthermometer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Wrijf het wildzwijnrack in met zout en peper. Verwarm de boter tot deze bruin is en niet meer bruist. Braad het wildzwijnrack aan aan beide kanten.
- Leg het wildzwijnrack naar de ovenschaal en plaats in de warme oven gedurende 15 tot 20 minuten.
- De kerntemperatuur is dan 50 tot 60 graden en het rack is rosé vanbinnen.
- Verwarm wat boter in de pan tot deze lichtbruin is. Leg de appels in plakken in de boter en bestrooi ze met wat suiker.
- Omdraaien op de suikerkant en nog even laten garen. Ze zijn nu zacht, zurig en zoet aan de buitenkant.
- Wij aten dit met gebakken aardappeltjes met rozemarijn en gebakken jonge pompoen met champignons (de schil mag er dan zelfs om blijven).