Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere; gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak.
Ingrediënten
- 500 gr wildzwijnbiefstuk, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 200 gr champignons
- 80 gr zure room
- 2 el peterselie, gesneden
- 3 wortels, gesneden
- 1 el cornstarch
- 500 ml runderbouillon
- 4 pastinaken, gesneden
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de wildzwijnbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Fruit de ui voor circa 2 minuten. Voeg vervolgens de wortels en champignons toe.
- Kruid met zout en peper.
- Meng vervolgens in een keukenmachine en voeg de zure room en peterselie toe.
- Bak de blokjes wildzwijn goudbruin in de koekenpan.
- Voeg de cornstarch en runderbouillon toe.
- Kook voor circa 3 minuten en voeg ten slotte het champignonmengsel toe.
- Serveer met rijst of aardappelen.