Wildzwijn stroganoff

Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere; gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak.

Ingrediënten

  • 500 gr wildzwijnbiefstuk, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 200 gr champignons
  • 80 gr zure room
  • 2 el peterselie, gesneden
  • 3 wortels, gesneden
  • 1 el cornstarch
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 pastinaken, gesneden
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de wildzwijnbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de ui voor circa 2 minuten. Voeg vervolgens de wortels en champignons toe.
  • Kruid met zout en peper.
  • Meng vervolgens in een keukenmachine en voeg de zure room en peterselie toe.
  • Bak de blokjes wildzwijn goudbruin in de koekenpan.
  • Voeg de cornstarch en runderbouillon toe.
  • Kook voor circa 3 minuten en voeg ten slotte het champignonmengsel toe.
  • Serveer met rijst of aardappelen.

Wildzwijnbiefstuk bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave